separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

STRAVIČAN NAPAD U AUSTRALIJI: Ajkula teško povredila britanske turiste - Jednom je ODGRIZLA STOPALO!


Dvojica britanskih turista teško su povređena u napadu ajkule, dok su ronili na Velikom koralnom grebenu u Australiji, saopštili su danas zvaničnici.


Ajkula je jednom od turista odgrizla stopalo, dok je drugome izgrizla nogu. Mladići stari 22 i 28 godina ronili su na ostrvima Vitsandej kada se dogodio napad, prenosi AP. 

Spasioci su ih prevezli čamcem 11 kilometara do grada Ajrli Bič na kopnu, a zatim su helikopterom prevezeni u bolnicu u gradu Makaj, u ozbiljnom, ali stabilnom stanju.

- Jednom od turista odgriženo je stopalo, dok drugi ima ozbiljne povrede na potkolenici nakon napada ajkule - saopštila je helikopterska služba spasavanja.

Bolnica u Makaju je saopštila da je 28-godišnjak izgubio stopalo. Žrtve su posadi u helikopteru ispričale da su se rvale i zabavljale u vodi kada su napadnute.

U novembru prošle godine ajkula je ubila 33-godišnjeg muškarca u Vitsandeju, a dva meseca ranije napadnuto je dvoje turista, od kojih je 12-godišnja devojčica izgubila nogu. 

Povećan broj napada u Vitsandeju i očigledna opasnost od ajkula koja tamo preti mogli bi da ugroze posećenost te svetski poznate turističke destinacije, navodi AP.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti