separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

SLAVICA 4 GODINE NIJE VIDELA SVOJU DECU, A BIVŠI MUŽ JU JE OVAKO MALTRETIRAO: Slao joj je slike sa plaža i poručivao da ih U SRBIJI NIKADA NEĆE VIDETI! Deca joj krišom slala poruke da HOĆE KUĆI


Slavica Burmazović, kojoj je bivši muž Ejup Sabri Jundžu oteo troje zajedničke dece i odveo ih u Tursku, danas je posle četiri godine konačno dočekala da zagrli dve ćerkice i sinčića.


Kurd Ejup Sabri Jundžu, inače turski državljanin, oteo je njihovu decu Aišu, Esmu i Tarika 18. avgusta 2015. godine i pobegao s njima u grad Mersin u Turskoj, gde je živeo sa prvom ženom, inače svojom sestrom od strica sa kojom ima dvoje dece.

Slavica je pre tri godine u nekoliko televizijskih ispovesti ispričala kako je do svega ovoga došlo i kako je njen bivši muž uspeo da decu izvede iz Srbije.

- Decu ne dozvoljava ni da čujem, ni da vidim. Decu je izveo bez moje pismene ili bilo kakve saglasnosti, a najmlađem detetu u momentu izlaska iz Srbije pasoš je bio nevažeći jer mu je istekao 26.6.2015, a policija kaže da je to propust, istakla je ranije Slavica Burmazović.

Autor: Tanjug/Zoran Žestić

Sud u Mersinu doneo je presudu da Ejup treba da vrati decu majci, ali on to nije učinio. U sudskom postupku dokazano je da je Ejup prema deci bio nasilan, a Slavici je jasno poručio da deca neće rasti u Srbiji "jer je srpska kultura loša i Srbi su razvratni".

Takođe, posle otmice, tokom boravka u Turskoj, deca su nekoliko puta bila u bolnici, jer o njima gotovo niko nije brinuo.

Deca su sa Slavicom krišom komunicirala putem Vajbera gde joj je ćerka više puta govorila da žele da se vrate u Srbiju i žive s majkom, ali da im otac to ne dozvoljava.

Očajna Slavica se na sve načine borila da vrati decu, pa je čak uputila i javni apel predsedniku Vučiću, a pomoć je tražila i od turskog predsednika Erdogana.

Ejup je Slavicu provocirao, ne dozvoljavajući joj da vidi decu, ali joj je slao njihove fotografije.

On je s decom išao na plažu, vodio ih po restoranima.

Za četiri godine Slavica ih je videla samo jednom u maju 2016. godine.

Autor: Pink.rs/I.Petrović

Sve ove godine, samo kad je to dozvoljavao njen bivši muž i pod njegovim strogim nadzorom, komunicirala je sa decom putem društvenih mreža. Deca su je često zvala i krišom, čim bi im se ukazala prilika da dođu do telefona.

U međuvremenu, Ejup je sa decom prebegao u Iran kako ne bi morao da se povinuje presudi turskog suda kojom mu je naloženo da decu mora da vrati majci u Srbiju.

Posle višegodišnjeg upornog rada srpske diplomatije, deca su se jutros vratila majci Slavici Burmazović u Srbiju, koja ih je nešto posle 10 časova dočekala na aerodromu "Nikola Tesla".

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti